Han Jahae

9055

Cliënten van Han Jahae komen uit binnen- en buitenland en zijn actief in de financiële, juridische, entertainment, media, transport, bouw, voedsel, gezondheidszorg en (petro)chemische sector. Ook binnen- en buitenlandse (semi)overheden behoren tot zijn clientèle. Han treedt met regelmaat op als getuige-deskundige op het gebied van wederzijdse rechtshulp in buitenlandse strafzaken.

Van 2003 tot 2008 was Han voorzitter van de European Criminal Bar Association (ECBA). Op dit moment is hij lid van de adviescommissie strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), de Commissie Meijers , plv. lid van de adviescommissie Afgesloten Strafzaken en vertegenwoordigt hij de NOvA bij de Council of Bars and Law Societies (CCBE) in Brussel. Sinds 2014 is Han Lid van de raad van de orde van advocaten te Amsterdam.

Han is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale seminars en congressen op het gebied van strafrecht. Daarnaast treedt hij met regelmaat op als docent voor vakgenoten en specialisten. Han is lid van de redactie van het Journal of European Criminal Law en de auteur van diverse publicaties op het gebied van financieel economisch strafrecht en wederzijdse rechtshulp in strafzaken. Han is als vaste annotator verbonden aan de Nieuwsbrief Strafrecht (NbSr) op het gebied van het Europese Strafrecht en ontnemingsmaatregelen (“pluk-ze”).

In 2015 richtte hij samen met Carel Raymakers en Jurjan Geertsma JahaeRaymakers op en is daar partner.

Han Jahae
jahae@jahae.nl
+31 6 53132655
Linkendin_Jahae_Icon V-Card_Jahae_Icon

  • Partner
  • Lid van de raad van de orde van advocaten te Amsterdam
  • Lid van de adviescommissie strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
  • Afgevaardigde van de NOvA bij de Council of Bars and Law Societies (CCBE) in Brussel
  • Plv. Lid van de adviescommissie Afgesloten Strafzaken
  • Annotator Nieuwsbrief Strafrecht (NbSr)
  • 2003-2008 voorzitter van de European Criminal Bar Association (ECBA)
  • Who’s who legal business crime defence 2018 heeft Han uitgeroepen tot een “Global Thought Leader” in Individual Business Crime Defence. Hij wordt omschreven als ““a smart lawyer” who “handles cases very well for individuals”, according to peers, one of whom says, “I would certainly recommend him.”