Tomasz Kodrzycki

Jahae Thomasz 6158

Tomasz Kodrzycki voert een veelzijdige advies- en procespraktijk, met een nadruk op het financieel-economisch strafrecht. Hij staat ondernemingen en hun bestuurders bij in het kader van (mogelijke) strafrechtelijke verdenkingen en andere sancties van overheidswege, zoals bestuursrechtelijk toezicht. Tomasz heeft veel ervaring in de rechtszaal, niet zelden in high-profile en mediagevoelige (straf)zaken. Daarnaast staat Tomasz met regelmaat cliënten bij in klachtprocedures bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) en elders. Naast de procespraktijk houdt Tomasz zich ook bezig met het adviseren van ondernemingen, voert hij interne onderzoeken uit en helpt hij cliënten met interne compliance programma’s en trainingen.

Tomasz begon zijn carrière in 2008 als jurist bij de griffie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Daar beoordeelde hij zaken tegen Nederland, schreef concept-uitspraken en nam hij deel aan de beraadslagingen van de rechters. In de vier jaar die hij daar werkte, heeft Tomasz het EHRM en zijn jurisprudentie vanbinnen en vanbuiten leren kennen. Kennis die hij vandaag de dag nog steeds inzet in zijn praktijk.

Sinds 2011 is Tomasz werkzaam in de advocatuur. Na voltooiing van zijn opleiding bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers, een vooraanstaand kantoor op het gebied van internationaal strafrecht en mensenrechten, stapte Tomasz over naar het Amerikaanse kantoor Jones Day. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in het financieel-economische strafrecht, compliance en internationale handelsrestricties, waaronder restricties met betrekking tot de handel in strategische (dual use) goederen.

Tomasz is lid van de European Criminal Bar Association (ECBA) en diens Human Rights Committee. Daarnaast is hij lid van de Legal Experts Advisory Panel van de Engelse non-gouvernementele organisatie Fair Trials en is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Voor de Amsterdamse Orde van Advocaten is Tomasz al geruime tijd redacteur van het Amsterdams Balie Bulletin.

Tomasz is geboren en deels getogen in Polen en spreekt Pools en Nederlands als moedertaal. Hij kent Polen en het juridische landschap goed en staat regelmatig Poolse cliënten bij in binnen- en buitenland of is betrokken bij zaken met een Poolse connectie. Tomasz spreekt ook vloeiend Engels en Frans.

Sinds oktober 2017 is Tomasz als advocaat verbonden aan JahaeRaymakers.

Tomasz Kodrzycki
kodrzycki@jahae.nl
T +31 6 28 024 250
Linkendin_Jahae_Icon V-Card_Jahae_Icon

  • Financieel-economisch strafrecht
  • European Criminal Bar Association
  • Handelsrestricties
  • EHRM procedures