Live debat tussen Carel Raymakers en VVD Tweede Kamerlid Hayke Veldman

“Steeds vaker wordt werknemers gevraagd of ze een strafblad hebben. Zo niet, dan krijg je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Geen VOG betekent na de rechterlijke veroordeling een extra straf. Want als je geen VOG krijgt, duurt het 2 jaar (jonger dan 23 jaar) of 4 jaar voordat je opnieuw hetzelfde beroep uit mag oefenen.  PvdA, SP, D66 en GroenLinks willen een versoepeling van de eisen voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

In de aflevering van Reporter Radio van zondag 14 juni jl. vond een live debat plaats tussen Carel Raymakers en VVD Tweede Kamerlid Hayke Veldman. Carel Raymakers: ‘Het instrument gaat aan zijn doel voorbij, veiligheid bereik je niet door een paar mensen te selecteren. We willen dat mensen terugkomen in de maatschappij. Het belangrijkst is de rechtsgang, het effect van de VOG mag niet zijn dat deze rechtsgang links en rechts wordt ingehaald door een bestuursgang, de staatssecretaris’.”

Beluister hier het debat: http://www.radio1.nl/item/296548-14-juni-2015:-Géén-Verklaring-Omtrent-Gedrag?-Dubbel-gestraft..html

Uncategorized